hargreaves logo

Elegance Aardbei

Elegance is een serieuze kandidaat om de door de meeste bedrijven geaccepteerde industriële standaard, Elsanta, te vervangen. Deze aardbei is een buitengewoon goede “all-rounder” met twee opmerkelijke kwaliteiten. Ten eerste, de look is net zo goed als de naam doet suggereren. Ten tweede, de opbrengst is zeker 175 g/plant meer dan Elsanta.

  General - Elegance strawberry

Opbrengst en Seizoen

De opbrengst van klasse 1 in gram per mm kroondiameter is in een 60-dagen gewas tot 50% hoger dan Elsanta; 400 gram per plant voor een 12 mm Elegance kroon ten opzichte van 250 gram van een 13 mm Elsanta kroon. De piekopbrengst wordt twee dagen na Elsanta bereikt.

General - Elegance Yield

Vruchtkwaliteit

Elegance ziet er met haar perfect gevormde oranjerode vruchten erg aantrekkelijk uit in het bakje. De uitstekende sterkte van de huid en het stevige vruchtvlees dragen bij aan een eerste klasse houdbaarheid. De vruchten zijn uniform conisch gevormd en hebben een vergelijkbare Brix-waarde als Elsanta.

Elegance kweken

Goed nieuws! Elegance groeit overal, zolang de wortels in de grond of substraat staan. Elegance brengt goede opbrengsten in verschillende productiesystemen, maar leent zich uitermate goed voor de vollegrondteelt. De plant is erg weelderig, heeft goede tolerantie tegen de meestvoorkomende ziekten en is goed bestand tegen regen.

Waar ist Elegance te koop?

Fruit

Dit product is verkrijgbaar bij de volgende retailers:

  • te worden bevestigd

Groothandel

Elegance is verkrijgbaar in een reeks van klassen.  Commerciële hoeveelheden zijn verkijgbaar bij Hargreaves Plants.

Voor de Moestuin

Elegance planted zijn verkijgbaar via:

Thompson and Morgan: http://www.thompson-morgan.com/fruit/fruit-plants/strawberry-plants/strawberry elegance/cww3506TM

Garden Bargains: http://www.gardenbargains.com/item-500120/40-plant-strawberry-continuity-selection.htm